Tas ir īsts posts: ar kādu mēslojumu nedrīkst barot sīpolus

Šo mēslojumu labāk atstāt kabačiem, tomātiem vai gurķiem, bet sīpols pēc šāda mēslojuma noteikti neizaudzēs lielas galvas.

No pirmā acu uzmetiena sīpolu audzēšana ir vienkārša. Taču, kā izrādās, nepareiza mēslojuma pagatavošana var izraisīt to, ka šī kultūra sāks izžūt turpat uz dobes.

Ir mēslojums, kas ne tikai nepalīdzēs iegūt lielisku ražu, bet tieši pretēji – iznīcinās pašu stādu.

Mēs runājam par mēslojumu, kurā tiek izmantota zāle. Daudzi cilvēki labprāt izmanto dažādas tinktūras. Īpaši bieži tās gatavo no nātrēm. Taču šādam mēslojumam ir negatīva ietekme uz sīpolu pazemes daļu. No tās sīpols pārstāj augt, un visa enerģija tiek veltīta zaļo dzinumu veidošanai.

Nevajag lietot arī raugu, kas dod tādu pašu rezultātu.

Kā barot sīpolus: tautas metodes

Sīpoliem patīk pareizi izvēlēts mēslojums, lai gan tiem nav nepieciešama pārāk bieža barošana. Lai šī kultūra aktīvi augtu un attīstītos, nepieciešams slāpeklis. Tāpēc vislabākie būs organiskie un minerālie mēslošanas līdzekļi:

Kālija sāls – baro saknes, izmantojot 1 tējkaroti vielas uz spaini ūdens;

Nitrofoska – var barot zem saknēm vai izkaisīt pulveri uz dobes (pirmajā gadījumā uz vienu spaini ūdens jālieto 2 ēdamkarotes);

Lasi vēl: Slavenais pannā ceptais pīrāgs- ātri un vienkārši

Pelnus – izkaisīt uz zemes (500 g uz 1 kvadrātmetru), vai pagatavot uzlējumu (300 g pelnu uz 10 litriem verdoša ūdens, noturot trīs dienas);

Amonija nitrāts – mēslojumu izlej uz sīpolu saknēm, uz vienu spaini ūdens izmanto 2 ēdamkarotes vielas;

Sīpolu barošana ar vistu mēsliem – vispirms kūtsmēslus atšķaida ūdenī (attiecība 1:20), pēc tam 500 g šķīduma ielej spainī ar ūdeni un laista dobes.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment